Hoofd Menu

CNNBS (voorheen Rolling Stoned) -  Dit online magazine ‘voor blowers, growers en alle anderen met een geestverruimende, b(l)oeiende & ondubbelzinnige geest’ heet sinds 20 april 2017 CNNBS. Hoofdredacteur is Joop Mestrom, de eerste hoofdredacteur van Highlife en de laatste van EssensiE. Met elke week een column van o.a. Derrick Bergman.

The Stoned Society - Engelstalig website met veel actuele informatie over cannabis en psychedelica: "The Stoned Society is essentially a cannabis culture publication platform for and by cannabis enthusiasts, established in 2012. The Stoned Society is a collective of marijuana enthusiasts providing the stoner community a different approach to bringing news, entertainment, guidance and knowledge on cannabis and psychedelics ran and kept together by CEO & Founder Mauro Picavet.

Highlife - Website van Highlife, ‘Opinie en lifestyle magazine voor growers en blowers’, Nederland’s oudste cannabistijdschrift, sinds 1991. Met in elke editie het Logboek VOC.

MAP-NL / Media Awareness Project Nederland- Het Amerikaanse Media Awareness Project ging in 1996 van start om te reageren op artikelen en programma’s over drugs. Sinds een aantal jaren is er ook een Nederlandse versie, die is uitgegroeid tot de meest uitgebreide digitale bron voor Nederlandse media-artikelen over drugs. Je kunt je gratis abonneren op de MAP-NL mailinglist.

Add a comment

BCD - De Bond voor Cannabisdetaillisten (BCD) is gevestigd in Amsterdam maar heeft ook leden in Alkmaar, Beverwijk, Dordrecht, Enkhuizen, Haarlem, Purmerend en Utrecht. Het ledenaantal is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 80 leden. De bond is in 1994 opgericht.

PCN - Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) is een landelijke vereniging voor coffeeshops, growshops en andere cannabisgerelateerde ondernemingen. De vereniging streeft naar een erkende, professionele en volwassen branche die in gesprek is met de overheid. De PCN bestaat sinds 1997.

Stichting Epicurus Foundation - Stichting Epicurus is opgericht door een aantal internationaal opererende ondernemers in de cannabisindustrie (zaden, genetica, voedingslijnen voor planten, coffeeshops, tuinbouw). Al deze ondernemingen streven naar meer transparantie in de cannabisketen. In 2012 bundelden ze hun krachten om de discussie over de regulering van cannabis op de politieke agenda in Nederland te zetten. Dat proberen ze te doen door het checken en bijeenbrengen van (wetenschappelijke) feiten en het organiseren van congressen onder de noemer De Transparante Keten. Daarnaast informeren ze politici, bestuurders, journalisten en zakelijke partijen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van de cannabissector.

Cannabis Connect - Cannabis Connect is de landelijke koepel van ondernemers in de cannabisbranche. Op dit moment zijn 250 cannabisondernemingen (van de BCD, het PCN en Epicurus) aangesloten bij Cannabis Connect.

Add a comment

Tweede Kamer - Dit is de officiële website van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op deze site vindt je de agenda en bijbehorende stukken van plenaire en commissievergaderingen, het laatste nieuws en informatie over hoe de Tweede Kamer werkt. Ook kunt u kennismaken met de Tweede Kamerleden en u aanmelden voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Tweedekamer.nl wordt gemaakt onder redactie van de Stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer. De informatie op de site wordt aangeleverd door Tweede Kamerleden en verschillende ambtelijke diensten van de Tweede Kamer.
-Handig is de speciale drugsdocumentenpagina met een chronologisch overzicht van gepubliceerde kamervragen met/zonder beantwoordingen en beleidsstukken over drugs. 

Eerste Kamer - Via de Eerste Kamersite kun je volgen wat er in de Eerste Kamer gebeurt en informatie vinden over wetsvoorstellen, kamerstukken en het wetgevingsproces.

ProDemos - ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Parlement.com - Deze website informeert u uitgebreid over de landelijke politiek en de werkwijze en achtergronden van het politiek bedrijf. De nadruk ligt op feitelijke informatie (zowel actueel als historisch) over personen, kabinetten, ministers en het staatsbestel.

Nederlandse Grondwet - Deze site wil het belangstellende burgers, ambtenaren, bestuurders, politici en de media eenvoudiger maken om snel kennis te nemen van de betekenis en bedoeling van de afzonderlijke artikelen van de Grondwet, die feitelijk de officiële spelregels van onze samenleving vormen.

Add a comment

stemwijzer

Een van de meest gebruikte stemhulpen in verkiezingstijd. Door 30 stellingen met eens, oneens of geen mening te beantwoorden kunnen kiezers hun standpunten vergelijken met die van politieke partijen. Voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 hebben 7 provincies opdracht gegeven om een StemWijzer te maken: Flevoland, Gelderland, Limburg, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. De StemWijzer bestaat sinds 1989 en is ontwikkeld door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat

kieskompas

Inwoners van 6 provincies kunnen een Kieskompas raadplegen: Drenthe, Gelderland, Ironing, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland. Kieskompas zegt dat hun methodeverschillen tussen politieke partijen duidelijk en scherp maakt. Bovendien is Kieskompas de enige kieshulp die de standpunten van alle partijen controleert (bij andere stemhulpen kunnen partijen zelf invullen wat ze maar willen).

Mijn Stem

 

 

MijnStem is een stemhulp van CITISENS B.V. (“CITISENS”). CITISENS is een zusje van NECKER VAN NAEM B.V.. NECKER VAN NAEM B.V. is al meer dan 14 jaar actief met onderzoek en advies in het lokale, provinciale en landelijke bestuur. Zij is marktleider op het gebied van raadsonderzoek en rekenkameronderzoek. Meer dan 75% van de gemeenteraden zijn getraind of begeleid door haar adviseurs. De technische uitvoering wordt gedaan door iVOX, een Belgische online-research bureau dat al sinds 2009 meertalige stemhulpen bouwt voor Europa en België, en nu dus ook al enkele jaren voor Nederland.

jongeren kieswijzer

Op woensdag 20 maart 2019 gaan we weer stemmen! Dit keer voor de Provinciale Statenverkiezingen. Maar waar gaan deze verkiezingen eigenlijk over? Over welke onderwerpen gaat de provincie? Heeft stemmen nog wel zin? Daar kom je op deze site achter. Stemmen: Belangrijk of Onbelangrijk? Op de Jongerenkieswijzer kan jij jouw mening vormen of deze verkiezingen voor jou belangrijk of onbelangrijk zijn. Om meer informatie te krijgen over jouw provincie, de verschillende onderwerpen en de politieke partijen kun je na afloop jouw provincie aanklikken.

Logo Stemmentracker

Mocht je willen weten wat de partijen de afgelopen periode hebben gedaan, dan kun je terecht bij de StemmenTracker. Op deze site wordt bijgehouden wat partijen gestemd hebben in de Tweede Kamer. Deze site is ook ontwikkeld door ProDemos.

C6juWmjWwAA3AV2.jpg large

De Wijze Stemmer - Dit initiatief van de Brainwash, NPO, Omroep HUMAN en Stichting The School of Life heeft filosofen uit de geschiedenis gelinkt aan politieke partijen. Na het kiezen uit een aantal stellingen wordt aangegeven met welke filosoof (en bijbehorende politieke partij) de standpunten het meest overeenkomen.

Add a comment
Dit is alles