BIJ1 Utrecht

BIJ1 Utrecht

Lijst 13 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 - Hoe cannabisvriendelijk is BIJ1 Utrecht?

‘Voor een gelijkwaardig Utrecht’ - Verkiezingsprogramma BIJ1 Utrecht 2022 – 2026

In het verkiezingsprogramma staat:

Niks over over (soft-)drugs- en/of coffeeshopbeleid.

Van de website: BIJ1 Utrecht -  TIJD VOOR BETER DRUGSBELEID - Utrecht BIJ1  

“SOFTDRUGS

Ten slotte is het tijd voor een nieuw en beter beleid voor de teelt en verkoop van wiet. Na toenemende druk van de meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad ondertekende burgemeester Dijksma in september een manifest dat pleit voor legalisering van softdrugs. De verklaring is in het leven geroepen door tientallen burgemeesters die oproepen tot een betere aanpak van criminaliteit vanuit Den Haag.

Op dit moment mogen coffeeshops wel wiet verkopen, maar het bevoorraden is strafbaar. Door de bevoorrading legaal te maken, wil BIJ1 dat de overheid meer zicht krijgt op de kwaliteit van drugs en voorkomen dat burgers slachtoffer worden van een scheef gedoogbeleid. Utrecht BIJ1 wil zich ook op lokaal niveau inzetten voor een beter softdrugsbeleid.”

Op deze volwassenen kun je stemmen: Kandidatenlijst 2022 BIJ1 Utrecht

De gemeente Utrecht neemt niet deel aan De Stemwijzer van Prodemos.

BIJ1 Utrecht doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenteraad van Utrecht bestaat uit 45 zetels. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van GroenLinks (12), D66 (10) en de ChristenUnie (2). Burgemeester Utrecht is Sharon Dijksma (PvdA). Andere partijen die in Utrechtse gemeenteraad zitten zijn: , VVD (6), PvdA (3), CDA (3), PvdD (2), DENK (2), Student & Starter (2), SP (2), PVV (1) en Stadsbelang Utrecht (1). 

Hoe cannabisvriendelijk is het landelijke BIJ1?

Verkiezingsprogramma 2021-2025 

Programma 2021

"We decriminaliseren niet-gewelddadige delicten, zoals drugsdelicten. Teelt, bezit en verkoop van softdrugs worden legaal, zodat de overheid meer zicht heeft op de kwaliteit van drugs. Invoering wordt gereguleerd. Monopolies op teelt van softdrugs door grote bedrijven worden bestreden. Harddrugs worden legaal en door de overheid gereguleerd. Zo kan er beter geadviseerd worden over gebruik van drugs en kunnen mensen met drugsproblematiek eerder worden geholpen."

BIJ1 - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

 

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600